Frenk a Gödörben

  • 2013. október 30.

Snoblesse

Egy szál gitár, semmi több.
false

 

Fotó: Talabér Tamás

A Hiperkarma egykori dobosa (eredeti nevén Torma Gábor) törzshelyén, a Gödör Klubban lép fel, hangszerparkját tekintve pontosan egy szál gitárral. S ha már így esik, elevenítsük fel, miként is vágta ki magát a zenész, midőn szembesítve lett a személyét érintő, népszerű hasonlattal, miszerint ő lenne a „Kárpát-medence David Bowie-ja”:

Frenk: A popzene az a Beatles, ott kezdődik és ott is végződik valahol. Ők letették azt, amiből aztán mindenki építkezik a mai napig, most itt a harmóniamenetre, énekdallamra, a zene-szöveg egységre gondolok. Bár a Beatlesnél eleinte nem volt lényeges a szöveg, csak akkor kezdett el fontossá válni, amikor elkezdtek drogozni meg Bob Dylant hallgatni (teljes interjúnk itt).

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?