Költészet napja a Vígben

  • 2015. április 2.

Snoblesse

Versbe borul Eszenyi színháza.

A Vígszínház művészei mellett vendégszavalók is részt vesznek a színház költészetnapi műsorában: mindenki a kedvenc versét hozza, s annyit már most tudunk, hogy sok lesz a gyerekvers, úgyhogy érdemes a mégoly vers-rezisztens gyerkőcöket is elhozni a Hegedűs D: Géza-rendezte verses happeningre.

És akkor jöjjön egy idézet Szerb Antaltól, mert szép és mert ide kívánkozik:

false

"Maestveldt ostroma alkalmával történt, hogy Puxus Oppidanus, a híres németalföldi kora-humanista házát felgyújtotta egy lángcsóva. Puxus éppen az igazak és jámbor lelkű humanisták álmát aludta, úgy kellett kivonszolni az égő házból. Csak odakint tért magához, és amikor ráébredt a valóságra, kitépte magát kísérői karjából, és visszarohant az égő házba. Néhány perc múlva visszatért a füsttől fuldokolva, és egy könyvet szorongatott a hóna alatt. Barátai kíváncsian kérdezték, mi ez a kincs, amiért visszafutott a lángok közé. -- Nem is tudom - felelte Puxus -, de szép...és könyv. Hogy ne legyek egyedül az éjszakában." - írja e sorokat a 70 éve meggyilkolt Szerb Antal.

Figyelmébe ajánljuk

Mit akarhatnak a kínaiak Ferihegyen?

  • narancs.hu

Kínában tárgyalt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a turizmus fejlesztése érdekében a kínaiak légikikötőt létesíthetnének a budapesti reptéren. De mit jelent ez?