Korrupt, korruptabb, legkorruptabb

  • 2013. november 19.

Snoblesse

Ahány ház, annyi korrupció – a Krétakör korruptológiai estje.
false

 

Fotó: Krétakör

Volt gerilla plakátkampány Koós János korhatáros ábrázatával, megszólalt Gerendai Károly és szigetes vonatkozásokat is említett, kamerába mondta gondolatait a Transparency International ügyvezetője, s megszólította a bennünk élő képviselőt Sork Natasa, valamint készült erős hangulatú előzetes is. A Krétakör új produkciójának kampánya remekül sikerült, magáról az előadásról pedig kritikusunk Puch és Simicska duettje elmarad címmel  itt írt kritikát. A Korrupció mi másról is szólna, mint a… hát, igen, mindannyiunk bizalmas ismerőséről, mely olyan elterjedt hazánkban, mint a levegő, a rossz hangulat vagy a „pirosarany”. A Krétakör felrajzolja kis hazánk nagy korrupciótérképét. GPS nem szükséges. A krétakörösök nem ígérnek mást, mint költészetet, s hozzá kellő dokumentarista körítést. Rendezte Gulyás Márton.

Figyelmébe ajánljuk

Önarckép feketével

  • - turcsányi -

Ha van igazság a földön, Bert Schneiderből hétcsillagos hollywoodi aranyifjú válik. Egy léha, semmirekellő alak a sztárjelöltek örökké vidám, szőke és bikinis karéjában, a nyitott tetejű sport Mercije oldalának támaszkodva, golfhoz öltözve néz el a távolba, s számolja Los Angeles mindig felhőtlen egén az angyalokat.

Kiszámolós

Ha Ed Sheerannek van harminc kamionja, hat pengető alakú óriáskivetítője, öt saját fejlesztésű looper pedálja a forgószínpad öt különböző pontján, és 135 percet játszik – saját állítása szerint – nagyjából 70 ezer embernek, akkor hány keringős lüktetésű balladát játszhat el?

Az egyedüli boldogság

  • Balogh Magdolna

A dán írónő (1917–1976) bő öt évtizeddel ezelőtt befejezett, 1967 és 1971 között írt ön­életrajzi trilógiája azt az utat mutatja meg, ahogyan egy szegény sorsú, munkáskörnyezetben felnőtt lányból ismert és népszerű, számos díjjal kitüntetett szerző válik.

Térerő

A modern nagyváros az ipari forradalom következménye; a korábbiaktól gyökeresen eltérő termelési struktúra nyomán alakult ki az a térszövet, amelyben az európai civilizáció máig élni, bár lassan inkább csak túlélni próbál.

A vasutasok kérték

Talán Stephenson óta nem fordult elő, hogy egy működő vasúttársaság arra biztatta volna utasait, hogy ne vegyék igénybe a szolgáltatásait.

Magyar western fűnyíróval

Ha azt mondom, vásári bábjáték, azt mondod, Vitéz László. És persze Kemény Henrik. A műfaj magyarországi történetének meghatározó alakjai máig ott állnak minden, e hagyományt követő előadás mögött.