Karafiáth, A házikedvenc, Sweet Jane

  • 2013. november 18.

Snoblesse

Karafiáth Orsolya jó ideig nem lép fel eztán – ám itt Vízy Dorka újságíró és műsorvezető beszélget vele, és Orsi saját maga olvas fel egy hete megjelent új regényéből, A házikedvencből!
false

A Sweet Jane-ben Legát Tibor és Czerovszky Henriett énekel, Dévényi Zoltán gitározik, Papócsi László pedig billentyűs hangszeren játszik. Az alkalomra Rósz György gitárossal (Vidámpark), Horváth Gábor basszusgitárossal (Balaton) és Dudás Zsombor dobossal (Pluto) kiegészülő Sweet Jane nemcsak Lou Reed-dalokat ad elő magyarul, hanem saját, valamint Kézi-Chopin-, Lidérc- és Vidámpark-számokat is – még véletlenül sem holmi nosztalgia jegyében.

Belépőjegy: az nincs!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.