Orosz szenvedély...

  • 2016. február 23.

Snoblesse

...a Budapesti Fesztiválzenekarral!
false

Csodagyerekként indult, csodálatosan zongorázó felnőtt lett belőle – ennél persze tudományosabban is le lehetne írni az orosz zongoraművész, Nyikolaj Luganszkij pályafutását, de ezt – amilyen nagyvonalúak vagyunk – meghagyjuk a szakma jeleseinek.

Amit viszont mi sem hallgathatunk el, hogy a zseniális zenész február végén a Budapesti Fesztiválzenekarral játssza el Prokofjev 2. zongoraversenyét. A hangverseny karmestere Takács-Nagy Gábor, aki Csajkovszkij 2. szimfóniáját is beválasztotta a programba.

És akkor halljuk magát az est(ek) zsenijét:

„Nagyon közel áll hozzám a humor, imádok anekdotázni és viccelődni, de a zenében nem ismerek tréfát. Ha ott ülök a zongoránál, minden másodpercet nagyon komolyan veszek. Ilyenkor a zene iránti szenvedélyem elmos minden egyebet” – nyilatkozta Nyikolaj Luganszkij, akit február 25-26-28-án hallhat játszani a közönség a Budapesti Fesztiválzenekarral a Müpában.

Program:

Dmitrij Sosztakovics: Hamlet – szvit, op. 32
Szergej Prokofjev: 2. (g-moll) zongoraverseny, op. 16
Pjotr Iljics Csajkovszkij: 2. (c-moll) szimfónia, op. 17

Koncertek: február 25., 19.45, február 26., 19.45 és február 28., 15.30

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?