Possible Side Fx I. – Jason Laidback

  • 2013. április 18.

Snoblesse

Az angol klubélet egyik veterán legendája a lejátszók mögött, magyar basszusharcosokkal és számtalan szájgéppel körítve.


Egy új elektronikus zenei partisorozat (Possible Side Fx) nyitányaként most olyan stílusoké lesz a főszerep (hogy csak a napjainkban hellyel-közzel felkapott trapet vagy a grime-ot említsük), amelyek összekötő kapcsot jelentenek a hiphop és a szintetikus, döngölős tánczenék között. S ehhez keresve sem találhattak volna jobb alanyt, mint Jason Laidbacket (eredeti nevén Jason Cohent), aki régóta aktív és kreatív tagja a brit elektronikus tánczenei szcénának. Először még Skin Up néven gazdagította néhány maxival a kora kilencvenes évek savban úszó hardcore-rave világát, ám az évtized közepén (már Laidback néven) az új breakbeathullám egyik legkarakteresebb arcává vált: két figyelemre méltó album és számtalan remek, ma is élvezettel hallgatható maxi (no meg a kötelező remixek) született eme korszak gyümölcseként (valamennyi a már nem létező, legendás Bolshi kiadónál jött ki). 2003-tól kezdve a producerzseni Robin 12tree oldalán, Slyde néven gyártottak jobbnál jobb maxikat (majd 2008-ban egy egész albumot) a Finger Lickin’-nek – zsíros ütemekkel sűrített, elektrofunk beütésű breakbeatben talán nem is volt náluk jobb a piacon. Az utóbbi években új, eklektikus lemezlovasi filozófiájának megfelelően Jason Laidback szettjeiben egymás mellett figyel a dubstep, a drum&bass, a UK garage, a trap, a grime, breakbeat és a house – mindegy, csak jó vastag basszus legyen benne. Erőfeszítését erősíti a nemzetközi MC-kollektíva – mindenekelőtt  a Freestylersből ismert MC SirReal, továbbá Manners és Kwarms nevű, szintén brit kollégái (valamint hazai oldalról a jamaicai patois-t anyanyelvi szinten beszélő MC Columbo). Magyarok nélkül amúgy sem volna teljes a rendezvény – hazulról Cadik, Wondawulf, Gumilap és Senza tolják majd a bíteket.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.