Prins Thomas az A38-on

  • 2013. május 7.

Snoblesse

A Kiosk dj- és partyszervező kollektíva a laza elegancia és a kivételes zenei minőség jegyében a house talán legizgalmasabb alfajának egyik legeredetibb figuráját, a norvég Prins Thomast hozza el közénk. Ráadásul a space disco északi triumvirátusaként ismert Lindstrøm, Todd Terje, Prins Thomas trió szakállas beltagja először lép fel Magyarországon!


Thomas Moen Hermansen úgy szólóban mind a már említett Lindstrøm társaságában érzéki, transzcendentális és rendkívüli műgonddal összerakott számok és remixek sokaságát hozta világra – ebből a szempontból mindegy is, hogy maxi vagy nagylemez formátumban. Első, 2010-es szólóalbumát magunk is méltattuk, tavaly pedig egy újabb csokornyi zenét adott ki (Prins Thomas 2, 2012), s az sem okozott csalódást a muzikális ínyenceknek. Azóta is rendületlenül termeli az egyenletesen magas színvonalú tánczenéket és remixeket – egyik legfrissebb megjelenése már címével is hangsúlyozott, ironikus tisztelgés a jeles elődök előtt: Balearic Gabba Soundsystem Presents Italia Uno EP.

Munkái jellegzetes módon a pszichedelikus dallamvilágra, a repetitív alapokra, a gyakran élő hatású megszólalásra, a visszhangosított dub effektekre s a csak beteg sci-fikből ismerős hangokra épülnek. Tetten érhető bennük a krautrock, a psyrock, az italo, az őselectro, a kosmische musik vagy az acid house iránti olthatatlan szenvedélye. Maratoni dj-szettjeiben is elsősorban ezek a hangzások dominálnak, de lényegében jöhet bármi, ami humoros, lebilincselő és nem utolsósorban táncra ingerel: az alkotó fülön csíp és szépen végigvezet minket a világot jelentő diszkógömb körül.

Figyelmébe ajánljuk

Ujhelyi: Itt van a karmelita kutyája elásva

  • narancs.hu

A „politikai szemtanú” szerint semmi baj a határon túli egyéni körzetekkel – az ellenzék is javasolt már ilyet –, csak minden külföldön élő magyar egyformán élhessen választói jogával.