rés a présen - "Szórakoztató egység" - Cseh András képzőművész

  • .
  • 2010. július 29.

Snoblesse

rés a présen: Az Ördögkatlan fesztivál egyik védnöke édesapád, Cseh Tamás volt. Nagyobb felelősség így részt venni egy rendezvényen? Cseh András: Igen, nagyobb felelősség, de valamiféle tartást is ad.
Jó, ha az embert magáért szeretik, de ha még az apjáért is, az még jobb.

rap: Tudom, hogy a fesztiválon részt veszel egy festészeti akcióban - egyébként milyen projektekben láthatunk?

CSA: Elméletileg van egy nagyon jó zenekarunk, de eddig az összes próbát elröhögtük, elég kamaszosan csináljuk. Talán egyszer fellépünk valami szalagavatón. A régebbi festmények vándorolnak ide-oda, de majd akkor reklámozom a kiállításokat, ha végre már újak is születnek.

rap: Képzőművészként mi foglalkoztat jelenleg?

CSA: Már majdnem egy éve nem festettem, előtte meg szinte naponta, úgyhogy az jut néha eszembe, hogycsak be ne égjek az Ördögkatlanon. Kéne vázlatokat csinálni a házfestéshez, de az is lehet, hogy úgy lesz jobb, ha ott találjuk ki. Elég jó a csapat.

rap: Honnan merítesz, mik a források?

CSA: Például nagyon szép gyerekkorom volt. Van néha valamiféle túlcsorduló érzésem, olyankor megy magától, de Baksa Soós Jánostólazttanultam sok más között, hogy ez visszafelé is működik, csináljuk, aztán megjön az érzés is. ' sokat segített,ma is levelezünk.

rap: Mivel foglalkozol még a nyáron?

CSA: Egy idősek otthona láncolatban vagyok benne mint szórakoztató egység: énekelünk, beszélgetünk, múlatjuk az időt a lakókkal. Ez jó munka, meg úgy látom, hasznos is, csak nyáron rossz dolog dolgozni. Már az összes szabadságom ellőttem, és most nem tudom, mit csináljak.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?