Thurston Moore

  • 2015. május 27.

Snoblesse

A Sonic Youth vezére, a New York-i noise rock és úgy általában a gitárzene egyik legnagyobb zsenije szólózenekarával érkezik Budapestre.
false

Noha sosem mondták nyíltan ki, ma már felettébb biztosnak látszik, hogy a Sonic Youth, New York és az egyetemes rocktörténet egyik legnagyobb hatású zenekara Thurston Moore és Kim Gordon válása miatt örökre befejezte dicsőséges ténykedését. Ami szomorú, ám szerencsére az összes tag nagyon aktív maradt a zenekar leállása óta, és mindannyian kifejezetten jó lemezeket jelentetnek meg.

Thurston Moore, a zenekar vezére, a csavarhúzóval megkínzott, bizarr módon hangolt Fender Jazzmasterek Mozartja két ösvényen halad manapság is: egyrészt avantgárd zajzenei kísérletekbe bonyolódik (például Pándi Balázs dobos társaságában), másrészt pedig dalközpontú, finom és finoman disszonáns indie rockot művel. Az A38 hajón ez az utóbbi, voltaképp konzervatívabb irány dominál majd, de hatalmas gitárgerjesztésekben, teljesen egyedi hangokból épülő zajfalakban valószínűleg szintén nem lesz hiány ezen az estén, amelyet senki ne hagyjon ki, akinek fontos még az elektromos gitár.

Figyelmébe ajánljuk