Augusztusban Zalában folytatódik a Margó Fesztivál

  • narancs.hu
  • 2023. május 15.

Sorköz

Négyezren voltak kíváncsiak a könyvpiac újdonságaira és szerzőikre a tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon. A 3 napos rendezvényen kiderült az is, kik nyerték a Mastercard Alkotótárs ösztöndíjával járó 3-3 millió forintot.

Három napon át zajlott a Margó Irodalmi Fesztivál, ahol több mint 50 kulturális program várta az olvasókat. A fesztiválon vetítették le először Ai Weiwei exkluzív portréfilmjét, amely hamarosan online is elérhetővé válik az érdeklődők számára.

A tavaszi Margón mutatkozott be a nagyközönség előtt a Budapest Nagyregény projekt, ahol egy asztalhoz ült a város, köztük Cserna-Szabó András, Katona László, Mautner Zsófia, Saly Noémi, Scherer Péter, Tasnádi István és Török András. A 23 kerületről, 23 szerző által írt könyvet novembertől tarthatják kezükben az olvasók.

 
Beck Zoli a Margó Irodalmi Fesztiválon
Fotó: Posztós János/Margó Fesztivál
 

 

A tavaszi Margón került sor az idei Mastercard – Alkotótárs alkotói ösztöndíj átadójára is. A díjat 40 év alatti vers- és prózaírók kaphatják meg, akiknek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi kötetük. Az idei ösztöndíjat Kerber Balázs és Zilahi Anna nyerte el.

A programsorozat következő állomása a Margófeszt 2023. augusztus 10. és 12. között a Zala megyei Szentgyörgyváron, ahol fellép többek között az Analog Balaton, a Platon Karataev, a Fran Palermo és Kiss Tibor akusztikus formációja, az Aranyakkord is. A Balatontól negyedórára, az alig 300 fő lakosú Szentgyörgyvár nagyszínpadán, a templomkertben és a kúltúrházban is koncertekkel, irodalmi programokkal, slam poetryvel, kiállításokkal és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket. Az irodalom rajongók találkozhatnak többek között Visky Andrással és Tompa Andreával is. A részletes program júniustól lesz elérhető a fesztivál honlapján. Elővételes bérletek korlátozott számban május 21-ig kaphatók. A Margófeszt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében, a Bookline támogatásával valósul meg.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk