Elhunyt Petz György író, költő

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 29.

Sorköz

A Szépírók Társaságának tagja 65 éves volt.

Elhunyt Petz György szerkesztő, író, költő, tanár, a Szépírók Társasága tagja, értesítette a nyilvánosságot a család egy közösségi oldalon. 65 éves volt – írja a Litera.

Petz György 1955-ben született Budapesten. A szegedi József Attila Tudományegyetemen végezte tanulmányait, majd tanárként itt kezdte pályafutását. Tíz év Szegeden töltött év után Budapesten folytatta a tanítást a Budai Nagy Antal Gimnáziumban, tíz évig volt szerkesztő a Gondolat, a Göncöl és a Kassák kiadóknál, majd az utóbbi években újra tanárként tevékenykedett a Fazekas Mihály Gimnáziumban, tankönyvsorozatot is írt (a Megírország középiskolai antológiát gondozta). A Héttorony irodalmi portál szerkesztője volt.

Írt gyerekkönyvet (Bolha a világ ura), verseskötetet (Te is Az vagy, Csillagalattjáró), rádiójátékot, illetve krimiparódiát (Maga a tettes), regényt (Szerelmem, Mexikó), kisregénytrilógiát (De fenyő; Életre való; Az ecetfa illata), ismeretterjesztő könyvet (Újszövetség; Ószövetség), Frida Kahlo-regényt (Fölvett arc; Szerelmem, Mexikó) és ún. Murphyket – olvasható az irodalmi lap oldalán.

Neked ajánljuk