Emléktáblát avatnak Hajnóczy Péter tiszteletére

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 6.

Sorköz

Az író nem sokkal a 39. születésnapja előtt hunyt el. 

Augusztus 10-én lenne nyolcvanéves Hajnóczy Péter, az évfordulón emléktáblát avatnak az író egykori lakásánál - írja a Könyves Magazin.

Hajnóczy Péter Füst Milán-díjas író első elbeszélései 1975-ben jelentek meg A fűtő címmel, majd 1976-tól amellett, hogy írásból próbált megélni, fizikai munkákat is vállalt.  Az új prózaíró nemzedék jellegzetes képviselőjeként tartották számon. Híresebb művei között szerepel A halál kilovagolt Perzsiából vagy a Jézus menyasszonya. 1981-ben, alig két nappal a 39. születésnapja előtt hunyt el.

Az író születésnapján idén emléktáblát avatnak a tiszteletére egykori lakásánál, a 12. kerületi Zsámbéki utca 4. szám alatt. Beszédet mond Cserjés Katalin nyugalmazott egyetemi docens, Hoványi Márton egyetemi adjunktus és Szanyi Péter szobrászművész.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk