Könyvek, könyvek, könyvek: 500 cím, 30 százalék kedvezmény

  • narancs.hu
  • 2019. november 21.

Sorköz

November 22-én rajtol az Ünnepi Könyvvásár. Írók, költők, sztárok.

Nyolc könyvkiadó részvételével kezdődik pénteken az ország Első Ünnepi Könyvvására a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán. A Helikon, a Jelenkor, a Kolibri, a Libri, a Park, a Kalligram, a Scolar és a Jaffa kiadók nemcsak legújabb és legsikeresebb könyveikkel, de jelentős – akár 30 százalékos – kedvezményekkel is készülnek,

jönnek a szerzők,

no meg színészek és zenészek is, hogy felolvassanak, dedikáljanak, vagy beszélgessenek egy jót.

A három hétig tartó vásár látogatói több mint 500 cím közül választhatnak, és olyan szerzőkkel is találkozhatnak, mint Bödőcs Tibor, Kőhalmi Zoltán, Karafiáth Orsolya, Kepes András, Gárdos Péter, Bálint György, Bánó András, Péterfy Gergely, Péterfy-Novák Éva, Mautner Zsófi vagy Váncsa István.

false

Olvasók a múltból

Fotó: Fortepan/Kovács Márton Ernő

Ami kedvezményeket illeti: egy könyv vásárlása esetén 10%-kal, kettőnél 20%-kal, háromnál 30%-kal lehet olcsóbban hozzájutni művekhez, a diafilmeket egységesen 999 forintért árusítják, 499 forintért pedig „Zsákbamacska-könyvet" lehet venni.

A fesztivál megnyitója november 22-án, pénteken, 17 órakor lesz,

  • este hattól pedig Margaret Atwood új regényéből a Testamentumokból olvas fel Udvaros Dorottya, A szolgálólány meséjéből  Mészáros Blanka.
  • Szombaton, 23-án, 10 órától gyerekprogramok lesznek, délután öttől pedig Koltai Róberttel új könyvéről beszélget Gaál Ildikó;
  • vasárnap 10.30-tól Farkasházi Réka zenés könyvbemutatójával, az Életmesékkel sszólítják meg a kisebbeket, 17 órától pedig a Bálint Ház kórusa énekel.
  • Hétfőn Bödőcs Tibor, kedden Kőhalmi Zoltán lép színpadra 18 órától, de a következő hetekben, december 7. kivételével egészen december 15-ig minden nap lesz valamilyen program.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?