Krasznahorkai László kapta a Nemzeti Könyvdíjat

  • narancs.hu
  • 2019. november 21.

Sorköz

Az író Báró Wenckheim hazatér című regénye nyerte el Amerika egyik legismertebb irodalmi díját.

Krasznahorkai László Báró Wenckheim hazatér című regénye kapta idén az amerikai Nemzeti Könyvdíjat az idegennyelvről angolra fordított művek kategóriájában, írja a Litera. A Nemzeti Könyvdíjat öt kategóriában adták át, az Egyesült Államokban ez a díj a második legjelentősebb irodalmi elismerés a Pulitzer-díj után.

2017-ben a regényért a szerző megkapta az Aegon-díjat is.

Az amerikai Nemzeti Könyvdíjat szépirodalom kategóriában Susan Choi (Trust Exercise), az ismeretterjesztő irodalom kategóriában Sarah M. Broom (The Yellow House), a költészet kategóriában Arthur Sze (Sight Lines), a fiatal írók kategóriájában pedig Martin W. Sandler (1919 - The Year That Changed Americai) vehette át, írja a lap.

Krasznahorkai Lászlóval nemrég készítettünk interjút, amit itt olvashatnak.

Krasznahorkai László: „Képzelje el Pilinszky Jánost tüntetéseken..."

Mindig Homérosznak című könyve megjelenés előtt áll - az új kötet születéséről, menekülésről, menekültekről, munkamódszerről és a tüntető költőkről beszélgettünk vele. Magyar Narancs: A Mindig Homérosznak nem az első könyve a festőművész Max Neumann-nal. Miben volt más most a munka, mint az ÁllatVanBent idején? Krasznahorkai László: Akkor egyidejűleg, egymást inspirálva dolgoztunk.

Figyelmébe ajánljuk