Még sokat kell aludni a könyvhétig

  • narancs.hu
  • 2021. május 7.

Sorköz

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése kitűzte az új időpontot.

Mígy tavaly hibrid, de főként online verzióban tartották meg a könyvhetet, addig idén már tervezik, hogy a szokásos keretek között rendezhetik meg az eseményt. Azonban nem a szokásos időpontban, ezt közölte a napokban a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE).

Idén az eredetileg tervezett júniusi időpont helyett ugyanis szeptember 2. és 5. között tartják meg a 92. Ünnepi Könyvhetet, a helyszín viszont szokás szerint a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területe lesz.

A közleményban azt írják, hogy a döntést a jelenleg hatályos járványügyi előírások és a Könyvhéten előzetesen részvételét jelző könyvkiadók többségének véleményét figyelembe véve hozták meg.

Kihangsúlyozzák, hogy a programok során kiemelten ügyelnek majd a látogatók és a Könyvhéten dolgozók biztonságára: "az MMKE maszkokkal, kézfertőtlenítő állomásokkal, szellősebb pavilon-elrendezéssel készül, miközben a látogatóknak a korábban megszokott és általuk elvárt, teljes könyvheti élményt kívánja biztosítani, sok könyvújdonsággal, érdekes könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal és a szerzők és olvasók fesztelen találkozásának lehetőségével."

A Litera.hu hozzáteszi, hogy ősszel nemcsak az Ünnepi Könyvhétre számíthatunk: ugyanis ha a járványhelyzet engedi, novemberben megtartják a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált is.

Figyelmébe ajánljuk