Megnyílt a Zsoldos Péter-díj jelölési időszaka

  • narancs.hu
  • 2022. december 13.

Sorköz

Az olvasók javaslatait várják Magyarország legrangosabb fantasztikus irodalmi díjára.

Január 5-ig három kategóriában várják a szervezők a közönség jelöléseit a nemzetközileg is elismert sci-fi íróról elnevezett Zsoldos Péter-díj kiválasztási folyamatában – írja a Könyves Magazin. A díjra olyan műveket lehet jelölni, amelyek 2021. december 1. és 2022. december 1. között jelentek meg.

Az olvasói javaslatokból a hazai szakmai közösség tagjainak szavazatai alapján állnak majd össze az egyes kategóriák shortlistjei. A zsűri az ezekre felkerült novellák és regények közül választja majd ki a legjobbat. A díjat Zsoldos Péter születésnapján, 2023. április 20-án, az Ellenpont Minifesztiválon adnak majd át a Cinema MOM-ban. A díjazott művek szerzői Józsa Bálint szobrászművész kisplasztikájának egy-egy bronzmásolata mellett a Libri támogatását is megkapják.

(Címlapképünkön: Zsoldos-díj, Józsa Bálint szobrászművész munkája, Forrás: zsoldospeter.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!