Megnyitja a CEU budapesti könyvtárát

  • narancs.hu
  • 2022. december 7.

Sorköz

Ez Közép-Európa legnagyobb angol nyelvű humán- és társadalomtudományi könyvtára.

A téli hónapokra számos magyarországi közgyűjtemény, felsőoktatási intézmény és kutatóintézet kénytelen bezárni kapuit, a Közép-Európai Egyetem (CEU) könyvtára azonban nyitva áll a magyar egyetemek és főiskolák hallgatói, oktatói, a Magyar Tudományos Akadémia egykori intézeteinek tudományos munkatársai, valamint a sajtó képviselői előtt - közölte az egyetem.

A könyvtárban a látogatók több, mint 400 000 címhez, 61 000 online folyóirathoz és a legfontosabb társadalom- és humántudományi adatbázisokhoz férhetnek hozzá. Az intézmény hétköznaponként reggel kilenc és délután hat óra között, szombaton pedig tizenkettő órától hat óráig tart nyitva, és .négyszáz olvasó befogadására alkalmas. Az ötemeletes, Nádor utca 15-ben található könyvtár ezzel Közép-Európa legnagyobb angol nyelvű humán- és társadalomtudományi könyvtára.

A könyvtár használatához szükséges űrlap itt található.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk