Obama közzétette nyári olvasmánylistáját

  • narancs.hu
  • 2022. július 27.

Sorköz

A volt amerikai elnöknek már szokásává vált, hogy időről időre megmutatja, mik a kedvenc könyvei.

Barack Obama elnöki ciklusa után is megőrizte azt a szokását, hogy Instagram oldalán minden évben megosztja, mely könyveket olvasta a nyáron - vette észre a Könyvesmagazin.

Listája első helyére Obama Emily St. John Mandel legújabb, hatodik regényét, a Sea of Tranquilityt tette. A kanadai szerző úgy tűnik visszatérő kedvence a volt elnöknek, ugyanis a The Glass Hotel című könyve Obama 2020-as listáján szerepelt.

Obama idei kedvencei közé bekerült emellett a 2020-ban elhunyt John Le Carré utolsó teljes regényeként megjelent Silwerview, illetve az amerikai társadalom megosztottságáról szóló Why We’re Polarized című Ezra Klein könyv. A listára felkerült a költő, esszéista Hanif Abdurraqib A Little Devil in America: Notes in Praise of Black Performance című kötete, amely idén elnyerte az Andrew Carnegie Medal for Excellence díjat, a szerző egy másik kötete (Go Ahead in the Rain ) 2019-ben pedig a National Book Awardot. Érdekes elem a listán az elsőkötetes  Jessamine Chan regénye, a The School for Good Mothers is, amely az anyákkal szembeni elvárásokról és az azoknak való megfelelés nehézségeiről szól. 

A politikusi könyvlistákat aztán itthon is elkezdték folytatni, legutóbb éppen Karácsony Gergely posztolt arról, milyen műveket visz magával nyaralására:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk