Októberben érkezik az új Harry Potter-könyv

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 19.

Sorköz

Egyszerre jelenik meg a világ tíz országában, köztük magyarul is.

Karácsonyi ajándéknak is tökéletes lesz a Harry Potter-univerzum legújabb kötete, a Varázsalmanach, ami október 10-én megjelenik Magyarországon is – közölte az Animus Kiadó. A Harry Potter-könyvek világszerte 600 millió példányban keltek el.

Az Animus azt írja a most megjelenő kötetről: ez lesz az első hivatalos mágia-kézikönyv, amely külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek, és bemutatja a legizgalmasabb helyszíneket vagy éppen a varázslókarácsony hagyományait. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig.

Az angol kiadás könyvtrailere itt látható.

A hivatalos bemutató október 10-én 17 órakor lesz az Allee plázában található Libri boltban, az eseményen a könyvek fordítója, Tóth Tamás Boldizsár is feltűnik majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.