Tízezer, Borbély Szilárd műveiből összeállított ajándék kötetet kapnak a diákok

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 26.

Sorköz

Csak a diákigazolványukat kell felmutatni a Libri üzletekben.

Diákigazolványuk felmutatásával ingyen kaphatják meg a főiskolások, egyetemisták és középiskolások csütörtöktől a 2014-ben elhunyt Borbély Szilárd műveiből összeállított Egyre rövidebb szavak című kötetet – közölte a Jelenkor Kiadó.

Borbély Szilárd születésének 60. évfordulója alkalmából megjelenő válogatáskötet 10 ezer példányban jelent meg, a könyvet a Libri-könyvesboltokban lehet elérni, a készlet erejéig.

A szövegeket Schein Gábor válogatta. A közel 100 oldalnyi lírai és prózai szövegrészlet átfogó képet nyújt a szerző életművéről és "kihívó és izgalmas bevezetést kínál a fiatal olvasóknak" – áll a könyvről szóló tájékoztatóban.

 
Fotó: Jelenkor

A Jelenkor Kiadó 2021 februárjától gondozza Borbély Szilárd (1963-2014) író, irodalomtörténész életművét. Az azóta eltelt évek alatt megjelent a szerző két regénye, a Nincstelenek és a hagyatékából származó, befejezetlenül maradt Kafka fia, valamint három verseskötet, a posztumusz Bukolikatájban, a Halotti Pompa és A Testhez. Jövőre újabb könyvvel bővül az életműsorozat, februárban kerül a könyvesboltokba az Árnyképrajzoló és egyéb prózai írások.

 
 
Fotó: Jelenkor

A Jelenkor Kiadó 2021-ben Mészöly Miklós születésének 100. évfordulóján a Nem felelt meg neki című kötetet, tavaly Nemes Nagy Ágnes születésének centenáriumára a Szilánkos fényjelek és Nádas Péter 80. születésnapjára a Berlini szürke című könyveket ajándékozta a diákoknak.

A kötetek nem kerültek kereskedelmi forgalomba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk