Új regényt írt Krasznahorkai László

  • narancs.hu
  • 2023. november 23.

Sorköz

Már előrendelhető, és januárban meg is jelenik a Man Booker-díjas szerző könyve.

A Zsömle odavan című regény főszereplője a 91 éves Kada Józsi bácsi, akinek a családja már több évszázada tartja titokban eredetét, és egyelőre ő se szeretné nagydobra verni, hogy a nyugdíjas villanyszerelő IV. Béla és Dzsingisz kán leszármazottjaként Árpád-házi I. József néven tarthatna igényt a magyar trónra. De hiába tesz meg mindent, hogy eltűnjön a világ szem elől, mégis megtalálják követői.

Krasznahorkai László a groteszk, szatirikus regénnyel visszatér a karneváli Magyarországra, hogy a víkendházi öreg király és felbukkanó vendégeinek történetével feltegye a magyarság nagy kérdéseit. És persze szó lesz Józsi bácsi kutyájáról, Zsömléről is.

A könyv január 3-án jelenik meg a Magvető Kiadó gondozásában.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk