17 külföldivel kezdődött a Fradi-Felcsút rangadó, de később romlott az arány

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 29.

Sport

A NER két kirakatklubja továbbra sem igazán bízik a magyar gógyiban, pedig a Puskás Akadémia elvileg főleg fiatalokat nevel.

Vasárnap este lejátszották a magyar első osztályú labdarúgó bajnokság csúcsrangadóját, az FTC–Puskás Akadémia meccset, az ismertebb neveket használva a Fradi–Felcsút párosítást a Groupama Arénában. Bár a közmédia és a Nemzeti Sport is próbálta hangsúlyozni, hogy ez bizony tényleg nagyon-nagyon nagy meccs, hiszen a tabella első két helyezettje játszik egymás ellen, a 24 ezres stadionban tartott meccset így is csak nagyjából tízezer ember választotta vasárnap esti programnak – ez persze magyar, de régiós szinten is kiemelkedő nézőszám –, viszont

a NER két messze legtöbb kegyet és közpénz jellegét elvesztett közpénzt kapó fociklubja nem akármivel lepte meg az országot: a 22 pályára lépő focistából összesen 17 volt a külföldi. 

Logikus lenne, hogy a nemzetközi szintre készülő Fradi nem adott helyet magyarországi focistáknak, de meglepő módon épp a budapesti klub állt jobban ebben a mutatóban: összesen három magyar állampolgár kezdett, szemben a Felcsúttal, amelyben csak kettő. A Ferencváros becsületére legyen mondva, hogy érezte a verseny súlyát, és a 63. percben lecserélte Varga Barnabást és Gruber Zsombort, az ő helyükre külföldiek léptek pályára, úgyhogy a meccs második felében náluk már csak egy magyar focista játszott, ő a 33 éves kapus, Dibusz Dénes. A Varga helyére behozott brazil Saldanha egy perccel a beállása után rúgott is egy gólt 0-0-ás állásnál, hogy aztán a 76.-ban a másodikat, a 81.-ben pedig a harmadikat is megszerezze.

 
Igazán multikulti nap volt ez a vasárnapi! 

A Fradi a viszonylagos sikerekkel még magyarázhatja a dolgot, de az, hogy a Puskás Ferenc focilegenda nevét eltulajdonító Felcsút akadémiai csapatként pontosan miért többek közt két finn, egy svéd, egy svájci, gambiai és egy zöld-foki szigeteki (!) focista játszatott, azt nehéz megmagyarázni annak ismeretében, hogy csak tavaly 600 millió forintot kapott az akadémia tao-ból, és a klub kifejezetten a tehetséges magyar fiatalok gondozására jött létre. Aaz egyik pályán játszó magyar a válogatott Nagy Zsolt volt, aki már 31 éves, és nem úgy tűnik, hogy Orbán Viktor falujának büszke klubját csak ugródeszkaként használná. A vasárnapi kezdőben egyetlen focista volt, aki megfelelt az akadémiai csapat kívánt imidzsének, az pedig egy másik kapus, a 19 éves Pécsi Ármin. Gonoszak lennénk persze, ha nem jegyeznénk meg, hogy a Felcsút szeptember elején büszkélkedett el azzal, hogy végre sikerült értékesíteni egy játékost külföldre: ő a 22 éves Komáromi György, akit a magyarnál amúgy jelenleg valamivel gyengébb bajnokságba adtak el Szlovéniába, az NK Maribor játékosa lett. Az arányokat nézve persze nem kis teljesítmény, hiszen ahogy látható, az általuk nevelt focisták olyan sokszor a felcsúti egyesület felnőtt csapatáig sem jutnak el.

A Fradi-Felcsút egyébként 3-0 lett, a budapesti klub vezeti tabellát három ponttal megelőzve a Felcsútot.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Karsai Dániel

  • narancs.hu
Negyvenhét éves korában meghalt Karsai Dániel. Az alkotmányjogász több mint három éven át hősiesen küzdött gyógyíthatatlan betegségével, miközben próbálta elérni az aktív eutanázia magyarországi engedélyezését.