Magyar versenyző nyerte a világ egyik legkeményebb ultramaratonját

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 29.

Sport

Lubics Szilvia 275 kilométert futott a sivatagban.

Szép magyar sportsiker jött össze ezen a hétvégén: Lubics Szilvia nyerte meg a 275 kilométeres, hat szakaszból álló Grand to Grand sivatagi ultramaratont. A szép eredményről Facebookon tájékoztattak: „Szilvi 275 kilométert futott a hat szakaszból álló viadalon Arizona és Utah kietlen, köves, sivatagos tájain a Grand Canyontól a Bryce Canyonig, miközben egy hátizsákban cipelte az egész heti felszerelését. Éjszakánként derékaljon, hálózsákban aludt egy sátorban, nappal a tűző napon futott többségében 40-50 kilométeres szakaszokat, egy alkalommal 85 km-t, végül pedig 13-at. A vezetést a második napon vette át, majd meg is őrizte azt a célvonalig. Eredménye: 45 óra 32 perc lett, több mint egy órával előzve meg a második helyezett francia lányt. A másik magyar induló, Roskovics Miki is nagyszerűen teljesített, ő 6. lett.”

 
forrás: Lubics Szilvia / Facebook 

A kép természetesen a célba érés után készült, ahogy Lubics Szilvia büszként pózolt a magyar zászlóval.

Nem ez a mai nap egyetlen futósikere:  Szemerei Levente 2 óra 10 perc 43 másodperc alatt futotta le a varsói maratont, így ő lett az első magyar, aki 2:11 alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot – írja a Telex. Ez nemcsak új magyar csúcsot jelent, hanem győzelmet is, hisz Szemerei ért be a varsói futóverseny első helyén.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elhunyt Karsai Dániel

  • narancs.hu
Negyvenhét éves korában meghalt Karsai Dániel. Az alkotmányjogász több mint három éven át hősiesen küzdött gyógyíthatatlan betegségével, miközben próbálta elérni az aktív eutanázia magyarországi engedélyezését.