721 kilométert gyalogolt karácsonytól szilveszterig

  • narancs.hu
  • 2021. december 31.

Sport

Pék Ádám az utóbbi hat napját munkahelye udvarán, egy 2700 méteres körön töltötte.

A tervezett 700 helyett 721 kilométert tett meg munkahelye udvarán gyalogolva a futóközösségekben ismert sportoló, Pék Ádám. December 25-én délben indult és szilveszterkor, 12 órakor hagyta abba a túrát. 

Ahogy a nem mindennapi vállalkozás híre elterjedt, többen is megnézték Ádámot a fóti logisztikai központban, együtt mentek vele néhány körön át, beszélgettek vele, tudósítottak róla a Facebookon – például a Six Days Országos Péktúra című fotóalbumban – és végül egy jó barát díjat, oklevelet is vitt neki az utolsó napra. 

Ami a teljesítmény sportértékét illeti, az Ultrafutás oldalon olvasható egyik beszámoló szerint Ádám „az elmúlt hat napban begyalogolta magát a hazai ultrafutás Hall of Fame-ébe. 721 km-t gyalogolt körbe-körbe egy 2700 méteres körön egy istenverte logisztikai telephelyen (...) begyalogolt a dicsőségek csarnokába és eldobott egy csikket a padlóra, ugyanis ezzel az eredménnyel bármilyen 6 napos ultrafutóversenyen dobogón, vagy dobogó közelében találná magát (...) egy túrázótól nem rossz eredmény, hatalmas gratula Ádám, köszönjük a motiváló élményt!!!”

 
Pék Ádámnak Kovács Ádám adott oklevelet.        Fotó: Facebook/Six Days Országos Péktúra
 

 Arról is lehetett olvasni, sokan úgy ismerik Ádámot, hogy szívesen beszél a tapasztalatairól, tanácsokkal szokta segíteni a futókat. Most pedig „ezzel az eredménnyel bebizonyította, hogy nem mond hülyeséget!”

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk