Ausztria csoportelsőként ment tovább, megverték Hollandiát

  • narancs.hu
  • 2024. június 25.

Sport

Örülni minkét válogatott örülhetett, hiszen tovább jutottak a legjobb 16 csapat közé.

Nagy meglepetésre Ausztria remek meccsen nyerre 3-2 re a Hollandia elleni meccset a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, ezzel az első helyet szerezve meg a D csoportban. Ralf Ragnick csapata szinte végig jobban és stabilabban játszva már a hatodik percben vezetést szerzett egy holland öngólnak köszönhetően, miközben a hollandok kaput sem nagyon találtak el.

 
Mindketten örültek (forrás: Euro 2024 / Facebook)
 

Jellemző volt a meccsre, hogy Ronald Koeman holland szövetségi kapitány már az első félidőben cserélt, és bár talán ennek is köszönhetően a második félidőben, a 47. percben Gakpo egyenlített, az osztrákok frissebben focizva újra vezetést szereztek Shmid révén. Bár Hollandia ezután is tudott egyenlíteni Depay hatalmas találatával, Sabitzer ezután berúgta a harmadik osztrák gólt.

Tehát Ausztria nyerte a csoportot, a franciák lettek a másodikat, de aggódnia a gyengén játszó hollandoknak sem kell, hiszen négy ponttal biztosan ott vannak harmadikként is a legjobb 16 között. Franciaország egy nagyjából tét nélküli meccsen 1-1-et játszott a már biztos kieső lengyelekkel.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.