Hosszú Katinka lemaradt az olimpiáról: mindig az út a fontos, nem a végcél

  • narancs.hu
  • 2024. június 25.

Sport

A háromszoros olimpiai bajnok úszónak már nem maradt esélye kijutni Párizsba.

„Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél”

– Facebook-posztban reagált Hosszú Katinka arra, hogy már biztosan lemarad az idei párizsi olimpiáról.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónőnek nem sikerült megúsznia 200 méter vegyesen a párizsi induláshoz előírt olimpiai szintet a római Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi versenyen vasárnap, és nem lesz több lehetősége teljesíteni a szintidőt.

„Azt hiszem ezt én már nyugodt szívvel mondhatom, hiszen az úszásban már minden lehetséges cél sikerült, és mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker… Nekünk egy nagyon boldog évünk van” – írta Hosszú. A 35 éves úszónak valószínűleg  ez volt az utolsó lehetősége a karrierje során, hogy olimpián versenyezhessen.

A háromszoros olimpiai bajnok vasárnap 200 méter vegyesen próbálkozott a párizsi indulási jog megszerzésével, de a döntőben elért 2:18.41 perces ideje nagyon elmaradt az elvárt szinttől (2:11.47 perc).

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Elbocsátásba kezdett az Opera, sztrájkolót is kirúgtak

A szakszervezetek szerint az elbocsátások célja a megfélemlítés, az Opera vezetése bosszút áll olyan kollégákon, akik részt vettek a béremelést kiharcoló tavaszi sztrájkban. Hétfőn egyeztetésre várják Ókovács Szilveszter főigazgatót, és a felmondások visszavonására szólítják fel.