Benedek Tiborról neveznék el a Duna Arénát

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. június 19.

Sport

A Nemzeti Sport kezdeményezte a dolgot.

A Nemzeti Sport Online azt kezdeményezi, hogy a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna - írja az MTI, amely a hír első változatában még úgy számolt be a kezdeményezésről, hogy azt az Origo, a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport és a Hír TV közösen kezdeményezi.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó hosszan tartó súlyos betegség után csütörtökön hunyt el életének 48. évében.

"Megérdemli az emléke, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte. A csütörtök esti mécsesgyújtás a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Benedek Tibor második otthona előtt ilyen tisztelgés volt. Ezrek zarándokoltak el a hajnalban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó portréjához. A sor vége a Margit hídnál kanyargott. A nagyrészt spontán esemény a szervezők szándékától függetlenül önálló életre kelt, nemzetegyesítő aktussá nemesedett" - olvasható a Nemzeti Sport levelében.

A közlemény kiemeli, az ország jeles uszodái legendás sportemberek, úszók, vízilabdázók nevét viselik. "Benedek Tibor egyiküknél sem volt kisebb sportember. Ha valaki méltó névadónak, akkor az ő" - írták.

Neked ajánljuk