Betart a Haladásnak Mészáros Lőrinc bankja

  • narancs.hu
  • 2024. március 13.

Sport

2 millió eurót fizetett a klubnak egy üzleti partner, az MBH „érthetetlen okokból a mai napig nem írta jóvá”.

Bár március 10-én 3-2-re legyőzte a Siófokot a magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Haladás, és a tizennyolc csapatos tabellán a 9. helyet foglalja el, most megint kritikussá vált a pénzügyi helyzete – derült ki a futballklub szerdai közleményéből

Tavaly decemberben arról szóltak a hírek, hogy a nagy múltú dunántúli csapat, amely nemrég kapott új stadiont 15 milliárdból, 430 millió forintos adósságot halmozott fel, és mivel késnek a fizetések, két játékos szerződést bontott. 

A Haladás többségi, 80 százalékos tulajdonosa Homlok Zsolt vállalkozó, aki Mészáros Lőrinc veje volt, de már nem az.

A kft-nél most tulajdonosi egyeztetést tartottak az ügyvezető kezdeményezésére. Elhangzott, a klub nem tudta kifizetni a februári béreket, a szállítói és köztartozások miatt megeshet, hogy a Haladás nem tud megfelelni a 2024/25. évi licenckérelemben előírt alapfeltételeknek, emiatt ellehetetlenülhet, meg is szűnhet.

Homlok Zsolt elmondta, mi vezetett idáig. A Szombathelyi Haladás Labdarúgó Kft. marketingjogait a Haladás Marketing Kft. értékesíti, ezzel biztosítja a működéshez szükséges bevételeket. A Haladás Marketing Kft. tavaly novemberben kötött egy ígéretes, idén június 30-ig szóló szerződést az SGS Csoporttal, ezzel a klub papíron mintegy 2 millió euróhoz (800 millió forinthoz) jutott, ez annyi pénz, amely nagyrészt fedezné a 2023/24-es szezon kiadásait.

„Az SGS Csoport tájékoztatása szerint az általa bizonyítottan 2023 decemberében átutalt összeget az MBH Bank érthetetlen okokból a mai napig nem írta jóvá, ami fizetésképtelenséghez közeli helyzetet teremtett a labdarúgó klubnál” – fogalmaz a közlemény.

A klub tartozásainak kifizetését a többségi tulajdonos jelentős részben átvállalta, még decemberben. Amíg az SGS pénze megérkezik, a tagok vállalták, hogy „a rendelkezésükre álló eszközökkel mindent megtesznek a pénzügyi helyzet rendezésére”. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?