Csányi Sándor biztosra veszi, hogy BL-döntőt szervezünk a Puskás Arénában

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 5.

Sport

Nem idén, sem jövőre, de pár év múlva. 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (ML)SZ pénteki közgyűlésén felsorolta, hogy Magyarország mennyi nemzetközi mérkőzést rendezett az utóbbi időben, így az Európa-liga döntőjét, az Európai Szuperkupáért kiírt találkozót, Európa-bajnoki mérkőzéseket. Megjegyezte, a koronavírus-járvány idején sok segítséget nyújtottak az európai szövetségnek a nemzetközi meccsek befogadásával, ahogy ezt teszik jelenleg az ukrán, a fehérorosz és az izraeli csapatok esetében is, amelyek nem szerepelhetnek hazai pályán

„Nem tudom, kinek tűnt fel, egy dolog hiányzik még a sorból, a Bajnokok Ligája döntője. Ennél jobban csak az hiányzik, hogy kijussunk a vb-re” – mondta Csányi az MLSZ 2026-os vagy 2027-es BL-döntő rendezésére beadott pályázatáról.

„Két jelentkező van, Olaszország és Magyarország. Személy szerint a 2026-osban bízok, mert az közelebb van, de erről az UEFA dönt a május 22-i Európa-liga-döntőt megelőző napon. Ha nincs objektív kifogás Magyarországgal szemben, márpedig erről nem tudunk, akkor valamelyiket biztosan megkapjuk”

– mondta Csányi. 

A Telex megjegyzi, a csütörtök esti Magyar Közlönyben kormányhatározat is megjelent arról, hogy a magyar kormány támogatja a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája-döntő megrendezésének megpályázását. A kormány felhatalmazza a honvédelmi minisztert, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hogy a kormány nevében aláírja a pályázáshoz szükséges garanciavállaló nyilatkozatokat és megállapodásokat. 

   

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk