Edzője mentette ki a medencéből az elájult műúszót a vizes vb-n

  • narancs.hu
  • 2022. június 23.

Sport

Anita Alvarez a programja végén elájult, és nem jött fel a víz alól. Edzője ugrott utána, aki szerint a "az úszómesterek nem csináltak semmit”.

A budapesti vizes világbajnokság szerda esti műúszó-versenye közben az amerikai Anita Alvarez az egyéni szabadprogramja végén elvesztette az eszméletét, és a medence aljára süllyedt. Alvarezt az edzője, Andrea Fuentes mentette ki a vízből, ugyanis ő és a 25 éves sportoló egyik versenytársa ugrott a vízbe, hogy segítsenek az ájult sportolón. 

A 444.hu azt írja, hogy Alvarez szerencsére már jól van, a sportolót hordágyon vitték az uszoda orvosi központjába. A spanyol Marca című lapnak nyilatkozó edzőt idézik, aki elmondta, hogy Alvarez valószínűleg a gyakorlat során kifejtett erőfeszítés miatt ájult el, és víz került a tüdejébe. Azonban amint újra elkezdett lélegezni, minden rendben volt. 

Az edző a lapnak azt is mondta, hogy azért kellett neki beugrania, mert „az úszómesterek nem csináltak semmit”.

A hvg.hu hozzáteszi, hogy Fuentes egy spanyol nyelvű rádióadónak úgy nyilatkozott a történtekről, hogy ő jelezte, hogy valami nincs rendben.

Kiabáltam az életmentőknek, hogy menjenek be érte a vízbe, de vagy nem hallották vagy nem értették, amit mondtam.

- mondta. 

Emlékeztetnek, hogy a 25 éves versenyző, nem először ájult el a vízben,  tavaly a barcelonai olimpiai kvalifikációs versenyen is megtörtént vele ugyanez.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk