Egan Bernal nyerte a Girót, Valter a 14. lett

  • narancs.hu
  • 2021. május 30.

Sport

Az első háromhetes versenyén szereplő Dina Márton a 100.  

 

Kolumbiai versenyző, Egan Bernap nyerte a 2021-es Giro d'Italiát.

Az olasz kerékpáros körverseny három héttel ezelőtt Torinóban  kezdődött, és vasárnap egy 30,3 kilométeres milánói szakasszal fejeződött be. A Telex írása szerint a kolumbiai kerékpáros végső győzelme vasárnap már nem volt komoly veszélyben. Ezt az időfutamot az olasz Filippo Ganna nyerte, 33:48-as idővel, 54 kilométer per órás átlagsebességgel.

A magyar Valter Attila, aki három napon át a rózsaszín trikót is viselhette, 36:20-as időeredménnyel 42. lett ezen a szakaszon, összetettben a 14. helyen zárta a versenyt, 13 helyet javított tavalyi helyezésén. 

Az élete első háromhetes versenyét teljesítő Dina Márton 39:22-es idővel a 139. lett ezen a futamon, az egész versenyt pedig a 100. helyen fejezte be. 

A legjobb fiatal, 25 év alatti versenyzőnek járó fehér trikó is Bernalé lett. Ebben a kategóriában Valter Attila a 6., Dina Márton a 30. lett.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk