Életjáradékot kérhet az MLSZ-től minden focista, aki legalább öt válogatott meccsen játszott

  • narancs.hu
  • 2022. december 15.

Sport

És aki kéri, automatikusan meg is kapja - ha 1965. december 31. előtt születetett.

Azok, akik legalább 5 válogatott meccsen szerepeltek és elérték a nyugdíjkorhatárt, mérlegelés nélkül bekerülnek a programba - vette észre a hvg.hu a  Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) jelentkezési felhívását.

Eszerint az MLSZ a jövőben rendszeres anyagi támogatást ad majd a nyugdíjas korú, egykori válogatott férfi és női labdarúgók számára.

Azoknak a jelentkezőknek, akik az alábbi három feltételnek megfelelnek, mérlegelés nélkül, automatikusan kiegészíti az MLSZ az állami nyugdíját minimum 100 ezer forinttal, úgy, hogy hogy a két juttatás együttes összege elérje a 200 ezer forintot.  Tehát mindazok, akik

  • legalább 5 alkalommal pályára léptek a férfi vagy női magyar felnőtt labdarúgó válogatottban,
  • és életvitelszerűen Magyarországon élnek,
  • és elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek.

Rászorultsági alapon döntenek azoknak a jelentkezőknek a támogatásáról, akik a fenti feltételeknek nem felelnek meg, de legalább 200 magyarországi férfi vagy női NB I.-es elsőosztályú meccsen játszottak, itt élnek, a nyugdíjuk összege pedig nem éri el a 200 ezer forintot. Nekik annyi támogatást adnak, amennyi ahhoz kell, hogy nyugdíjuk elérje a 200 ezer forintos összeget.

A programba csak az 1965. december 31. előtt születettek jelentkezhetnek, a támogatás pedig életük végéig jár majd nekik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk