Kitoloncolják Nagy-Britanniából Boris Beckert

Sport

Miután szabadlábra helyezték az egykori teniszezőt.

Csütörtökön szabadlábra helyezték a brit hatóságok csütörtökön Boris Becker egykori teniszcsillagot, akit egyébként áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre. A büntetést amitt kapta, hogy szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adósságkötelezettségeinek behajtását, ezzel pedig megsértette a brit csődeljárási törvényt.

 A hatszoros német Grand Slam-tornagyőztesellen egyébként húsz vádpontban kezdeményeztek büntetőeljárást, ebből háromban találták bűnösnek: fedezetként felhasználható vagyoneszközök elvonásában, ingatlanvagyon bevallásának kétrendbeli elmulasztásában és adósságkötelezettségek eltitkolásában. A 2,5 évnyi ítéletből azonban nyolc hónap után szabadulhatott, azzal a feltétellel, hogy távoznia kell Nagy-Britanniából is. A brit belügyminisztérium szóvivője ezt azzal indokolta, hogy minden külföldi állampolgár, akit bűncselekmény miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélnek Nagy-Britanniában, szabadulása után kitoloncolható az országból.

Az adósságokban úszó Becker 2017-ben jelentett személyi csődöt, miután hátralékba került egy 3 millió fontos (több mint 1,3 milliárd forintos) jelzáloghitel törlesztésével. A hitel a spanyolországi Mallorcán lévő luxusingatlanát terheli.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?