Érezhető eredményei vannak, íjász-alapokkal felvértezve lépnek ki a gyerekek a suliból egy iskolaprogramnak köszönhetően

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Sport

Micsoda hír! Lovas íjászatot minden iskolába!

A Magyar Íjász Szövetség két éve zajló Iskolaprogramjának célja, hogy a programra jelentkező tanintézményekben megismerkedhessenek a gyerekek az íjászsporttal, majd az ott megszerzett alapokat és élményeket bezsebelve sportegyesületeknél folytassák e tevékenységet.

A Magyar Íjász Szövetségnél már érzékelhető, hogy azokban a régiókban, ahol működik Iskolaprogram, megnőtt a versenyengedélyt kiváltó, utánpótlásbázist jelentő 8-14 éves gyerekeknek a száma.

A Magyar Íjász Szövetség minisztériumi és szponzori támogatás révén mind a 27 tanintézményben biztosítja az íjászathoz szükséges felszereléseket és a helyi testnevelő tanárok íjászoktatói alapképzését. A Szövetség a következő években is folytatni kívánja e sikeres sportprogramját, amely az utánpótlás nevelésen túl a sportág népszerűsítésében is nagy szerepet játszik.

A jelenleg 27 tanintézményben folyó Iskolaprogramhoz állítólag egyre többen szeretnének csatlakozni, hisz' a szövetség közleménye szerint az így megjelenő új sportág nemcsak színesíti a mozgásformák iskolai palettáját, hanem egyfajta rangot is biztosít azoknak a gyerekeknek, akik íjászedzésre járhatnak.

Mondjuk, kíváncsiak lennénk, mégis milyen rangot kapnak a gyerekek.

Figyelmébe ajánljuk