Orbán ügyvédje az Ökölvívó Szakszövetség pénzügyi biztosa, nélküle nem hozhat pénzügyi döntést Erdei Zsolt

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Sport

Bajkai kézbe veszi a ökölvívók ügyét is.

Összesen 269 millió forintnyi követelést kell még kifizetnie a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnek (MÖSZ) az augusztusi budapesti ifjúsági világbajnokság szervezése kapcsán, ezen kívül még hiányzik 132 millió forint, amelyet más feladatok helyett a vb-re használt fel a szervezet – jelentette be Hannák György könyvvizsgáló a MÖSZ szombati rendkívüli közgyűlésén, amelyen tájékoztatták a tagságot a sportszervezet pénzügyi helyzetéről, illetve a hiány rendezése érdekében tett lépésekről. Határozat azonban nem született.

A MÖSZ hiányát a közlés szerint elsősorban az okozta, hogy az ifjúsági világbajnokság megrendezése lényegesen drágább lett, mint ahogy tervezték. Indokolatlan szerződéseket kötöttek, amikre nem volt fedezet.

Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, a MÖSZ elnöksége által megbízott pénzügyi biztos bejelentette, hogy ezentúl minden kifizetés csak az ő pénzügyi ellenjegyzésével történhet meg.

Orbán Viktor ügyvédje azt mondta, emellett felül kell vizsgálnia az eddigi kifizetések jogszerűségét, illetve megalapozottságát, január elejére pedig költségcsökkentő programot kell előterjesztenie, hogy a szövetség májusra stabil működésű legyen.

Figyelmébe ajánljuk