Fél éves eltiltást és pénzbüntetést kap az olasz vízilabdaszövetség

  • narancs.hu
  • 2024. október 18.

Sport

A magyarok elleni olimpiai negyeddöntővel kapcsolatos reklamálások miatt.

A 444 vette észre, hogy az Aquatics Integrity Unit of World Aquatics hat hónapos eltiltást szabott ki az olasz szövetségre, illetve 50 ezer dolláros pénzbírságot, amelyet 2025. január 15-ig kell megfizetni (és további 50 000 dollárt a 2026. október 17-ig elkövetett jövőbeli esetleges jogsértések függvényében) a párizsi olimpián lezajlott tiltakozás miatt.  A lap beszámolója szerint az olasz szövetséget azért büntetik most, mert a párizsi tornán túl hevesen tiltakoztak a szerintük őket ért méltánytalanság miatt. Az olaszok szerint a játékvezetők és a VAR súlyos technikai hibája lehetetlenítette el válogatottjuk továbbjutását a magyarok elleni negyeddöntőben. A tilalom csütörtökön, október 17-én vette kezdetét.

Ahogyan a meccs után erről beszámoltunk, a meccs második negyedében Francesco Condemi egy lövés közben arcon találta Jansik Szilárdot, akinek felszakadt a szemöldöke, így ápolni kellett. A játékvezetők az esetet videózás után brutalitásnak ítélték, ami azt jelentette, hogy a gólt elvették, Condemit végleg kiállították, a magyarok pedig négy percre emberelőnybe kerültek és ötöst lőhettek, amit Manhercz értékesített. A bírók „pechjére” a visszajátszásokból tisztán látszódott, hogy Condemi csak a lövőmozdulat végén véletlenül találta el Jansikot, az aréna olasz fele és Alessandro Campagna szövetségi kapitány vezetésével természetesen az egész kispad óriási haragra gerjedt.

A mérkőzést végül ötméteresek után 12-10-re a magyar csapat nyerte.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk