Francia sajtóértesülés szerint Messi a Paris Saint-Germainhez igazol

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 10.

Sport

Szezononként 40 millió eurót (14,1 milliárd forintot) keres majd.

Francia sajtóértesülés szerint a hatszoros aranylabdás futballsztár, Lionel Messi kedden este aláírja szerződését a Paris Saint-Germainnel.

A L'Equipe úgy tudja, hogy a fővárosi klub mindenben megállapodott az argentin csatárral, aki 21 év után hagyta el a Barcelonát. A 34 éves klasszis a következő órákban érkezik Párizsba, ahol délután orvosi vizsgálat vár rá, majd kétéves szerződést ír alá, egyéves hosszabbítási opcióval.

A sportnapilap közölte, a PSG szerdán mutatja be sajtótájékoztató keretében Messit, aki korábbi értesülések szerint szezononként 40 millió eurót (14,1 milliárd forintot) keres majd.

A támadó vasárnap könnyek között búcsúzott el a katalán egyesülettől, amellyel hiába egyezett meg a folytatásról, a spanyol liga pénzügyi fair play szabályai nem tették lehetővé, hogy új szerződést kössön az eladósodott Barcával.

Messi t?voz?sa a Barcelon?t?l

 
Messi könnyek között búcsúzik a Barcelonától
Fotó: MTI/AP/Joan Monfort
 

A Paris Saint-Germain idén nyáron már három sztárjátékost - az olasz Gianluigi Donnarummát, a spanyol Sergio Ramost és a holland Georginio Wijnaldumot - szerződtetett ingyen, hiszen Messihez hasonlóan nekik is lejárt a megállapodásuk előző csapatuknál.

Messi 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a katalánok színeiben, mindkettő klubrekord. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát hétszer nyerte meg. Számtalan egyéni díja közül - a hat Aranylabdán kívül - kiemelkedik a hat európai Aranycipő és a nyolc spanyol gólkirályi cím.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk