Hétvégén lesz Budapesten a félmaraton, ezekre a lezárásokra kell készülni

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 27.

Sport

A verseny vasárnap lesz, de már szombaton is készülődnek.

Számos közlekedési korlátozásra kell készülni a fővárosban a vasárnapi 36. Wizz Air Nemzetközi félmaraton futóverseny miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

 A rendezvényhez kapcsolódó munkálatok miatt már augusztus 28-án, szombaton 8 órától vasárnap 21 óráig lezárják a XI. kerületi Pázmány Péter sétányt.

A 154-es buszok mindkét nap rövidített útvonalon, a BudaPart helyett csak Újbuda-központig járnak.

A futóverseny miatt augusztus 29-én, vasárnap időszakos és szakaszos lezárásokra kell számítani:  a Pázmány Péter sétány-Budai alsó rakpart-Döbrentei téri felhajtó-Szent Gellért tér-Szent Gellért rakpart-Várkert rakpart-Ybl Miklós utca-Apród utca-Attila út-Alagút utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart-Árpád fejedelem útja-Margit híd északi felhajtó-Margit híd-Margitsziget Központi út-Árpád hídi felhajtó-Árpád híd-Tavasz utca-Árpád fejedelem útja-Üstökös utcai rakparti lehajtó-Budai Alsó rakpart-Egry József utca rakparti felhajtó-Műegyetem rakpart-Pázmány Péter sétány útvonalon.

A futóverseny zárásai miatt vasárnap a 8 és 12 órai rajtokat követő 1-1,5 órás időszakokban az 5-ös, 9-es, 16-os, 26-os, 29-es, 34-es, 105-ös, 106-os, 109-es, 118-as, 134-es, 137-es, 178-as, 218-as, 226-os, 237-es autóbuszok, valamint a 19-es, 41-es, 47-es és 49-es villamosok rövidített vagy módosított útvonalon közlekednek.

A rendezvény idején érdemes a kötöttpályás közlekedési eszközöket választani, elsősorban az M2-es és az M4-es metrót, a 4-es és 6-os villamost, valamint a szentendrei HÉV-et - hívták fel a figyelmet.

A nagykörúti 4-es és 6-os villamosok vasárnap reggel a szokásosnál sűrűbben járnak - áll a BKK közleményében.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk