Hosszú Katinka pr-csapata: Nem értjük, egy háromszoros olimpiai bajnok edzőtáborozását miért kell magyarázni

  • narancs.hu
  • 2023. december 8.

Sport

Az úszó elmenne az olimpiai edzőtáborba, de valószínűleg nincs meg az ehhez szükséges szintideje.

Elég nagy port kavart a korábbi hír, amiben Hosszú Katinka a nemrég bejelentett olimpiai felkészülése idejére különleges igényekkel állt elő. A Blikk szerint a sokszoros olimpiai bajnok, viszont pár hónapja gyereket szült Hosszú a dubaji edzőtáborba ötcsillagos szállodát kért a férjének és gyerekére, illetve egy bébiszittert.

A Telexnek Hosszú pr-csapata ezt kategorikusan tagadta:

„Szó sem volt arról, hogy Hosszú Katinka bébiszittert is vinne az edzőtáborba, arról meg főleg nem volt szó, hogy ezt a Magyar Úszó Szövetség fizetné ki.”

Az Iron Swim Sportegyesület válasza szerint Hosszú ugyanott fog felkészülni és ugyanazon a szálláson fog lakni, mint mindenki más a válogatottból, az egyetlen változás pedig a pontos dátum volt.

Az viszont továbbra is kérdés, kifizeti-e a szövetség Hosszú edzőtáborát egyáltalán, a lap szerint ugyanis nincs meg az olimpiai induláshoz szükséges szintideje.

„Nem igazán értjük, hogy egy háromszoros olimpiai bajnok, 26-szoros világbajnok, és 20-szoros világcsúcstartó edzőtáborozási lehetőségét miért kell magyarázni. A MÚSZ feladata a versenyzők és edzők kiszolgálása, erre több milliárd forint éves állami támogatást kapnak”

– írta az Iron Swim Sportegyesület sajtóosztálya.

Hosszú Katinka november végén beszélt arról, hogy április-májusban térne vissza a versenyzéshez, és arra is lát esélyt, hogy kijuthat Párizsba, a hatodik olimpiájára. Azóta ismét napi több órát edz, úszik és szárazföldi erőfejlesztést végez.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.