Bravúros világbajnoki címet szerzett a magyar vitorlázó csapat

  • narancs.hu
  • 2023. december 3.

Sport

Már az elődöntőben is ők voltak az egyetlen olyan ország képviselői, amelyiknek nincs tengere.

Az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor vezetésével a Sámánok elnevezésű magyar csapat megnyerte a Kanári-szigeteken rendezett Star Sailors League Gold Cup versenyt, ami a vitorlázók csapat-világbajnokságának is tekinthető.

A végső helyezések a vasárnapi négyes döntőben dőltek el, ebben a magyar hajó szinte végig vezetett, végül az olaszokat, a hollandokat és a spanyolokat megelőzve nyert. Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta, számol be az MTI. A magyar csapat már a legjobb nyolc között is egyedüliként szerepelt olyan országból, amely nem rendelkezik tengerrel, vagyis nem kis bravúrt hajtottak végre.

 „Mi a titok? Ha elhiszed, hogy győzni tudsz, akkor nyerni fogsz. Ilyen egyszerű” – idézte a magyar szövetség honlapja Berecz Zsombort, aki a verseny közvetítésében nyilatkozott. Hozzátette:

egyénenként nem mi vagyunk a legjobb vitorlázók, de mint csapat, mi vagyunk a legjobbak.”

A nyártól szövetségi kapitányként is tevékenykedő Berecz Zsombor az ellenfeleknek azt ajánlotta: jöjjenek edzeni a Balatonra.

A Kanári-szigeteken rendezett eseményen a Sámánok elnevezésű együttes a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult. Minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre.

A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt, mellette a repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, illetve Bakóczy Róbert volt a két kormányos. 

A teljes csapatot Adorján Csaba, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs és Varjas Sándor alkották még.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hogyan hozzuk egyenesbe a pénzügyeinket és szerezzünk megtakarítást 2024-ben?

  • Fizetett tartalom

Egy új év kezdetén sokan tesznek különböző fogadalmakat – amelyek általában az életmódjukra, vagyis pontosabban az életmódváltásra vonatkoznak. Akadnak azonban olyanok is bőven, akiknek elsősorban nem a plusz kilókkal vagy épp a hiányzó izmokkal van gondjuk, hanem inkább a pénzügyeikkel. Egy meggondolatlanul felvett hitel vagy adósság, egy rosszul fizető munka vagy a nem eléggé tudatos életvitel is okozhat problémákat a költségvetésünkben és rányomhatja a bélyegét a mindennapjainkra.