Kellemetlen sportdiplomáciai esemény lett az ukrán és az orosz teniszezőnő kézfogásából

  • narancs.hu
  • 2024. január 24.

Sport

Az Australian Open szerdai férfi negyeddöntőjében pedig Zverev négy szettben legyőzte Alcarazt.

Kellemetlen incidensnek nevezte az Ukrán Tenisz Szövetség, hogy az Australian Open juniorversenyében Jelizaveta Kotliar kezet fogott az orosz Vlada Micsevával a meccsük után. Az ukrán szövetség a kézfogás miatt vizsgálatot indított, a versenyző apja rögtön jelezte, hogy többet nem fordul elő, és a rutintalanság miatt hibázott a lánya, aki két sima szettben egyébként el is veszítette a mérkőzést – írja a Telex.

 

„A lányom nem tudta kontrollálni a viselkedését. Automatikusan végrehajtotta a meccs utáni rituálét, nem vette észre, hogy a háló mögött annak az országnak a képviselője van, ami támadást indított a hazánk ellen” – nyilatkozott az apa, Konsztantyin Kotliar.

A felnőttek közt a selejtezőből a négy közé jutó, 23 éves Dajana Jastremszka megvédte a pályája elején álló játékost. „Bárkivel megtörténhetett volna.

Tapasztalatlan még, és hagyta, hogy az érzelmei vezessék, összezavarodott. Egészen biztos vagyok abban, hogy Ukrajna mellett áll ő is”

– jelentette ki, amikor az esetről kérdezték.

Az ukrán teniszezők még a torna elején jelezték, hogy nem nyújtanak kezet orosz ellenfelüknek, ha egymás ellen kell játszaniuk. Ezzel az aprócska gesztussal tudják támogatni a hazájukat a messzi távolból.

Emlékezetes, hogy a tavalyi vívó-világbajnokságról kizárták az ukrán világbajnok kardozót, Olga Harlant, mert nem fogott kezet orosz riválisával.

Az Australian Open szerdai negyeddöntőjében a hatodik helyen kiemelt Alexander Zverev meglepetést okozott azzal, hogy négy szettben legyőzte az előzetesen a győzelemre is esélyesnek tartott, másodikként rangsorolt Carlos Alcarazt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk