Jürgen Klopp távozik a Liverpool vezetőedzői posztjáról

  • narancs.hu
  • 2024. január 26.

Sport

Szoboszlai Dominik edzője a szezon végén búcsúzik a csapattól.

Jürgen Klopp a klub honlapján jelentette be döntését, miszerint a szezon végén lemond a Liverpool vezetőedzői posztjáról, és távozik a csapattól. Az 56 éves szakember elmondta, a klub vezetése felé már novemberben jelezte, hogy távozni készül, azóta pedig az is kiderült, vele együtt két segédedzője, Pepijn Lijnders és Peter Krawietz, illetve az utánpótlásedző Vitor Matos is elhagyja a klubot.

„Megértem, hogy sokak számára elsőre sokkoló ez a döntés, de nyilvánvalóan meg tudom magyarázni – vagy legalábbis megpróbálom megmagyarázni. Imádom ezt a klubot, imádom ezt a várost, imádom a szurkolóinkat, imádom a csapatot, imádom a személyzetet. Mindent szeretek. Ennek ellenére meg vagyok győződve róla, hogy ez a helyes döntés.

Úgy érzem, elfogyott az energiám”

– fogalmazott az edző, aki 2015. október 8-ai kinevezése óta vezette a csapatot. Klopp irányításával a Liverpool megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Klubvilágbajnokságot, az FA-Kupát, a Ligakupát és az UEFA-szuperkupát, valamint az Angol labdarúgó-szuperkupát (FA Community Shield). Az ő vezetőedzősége alatt érkezett a klubhoz a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is, aki az első pillanattól kezdve alapembernek számított.

(Címlapképünk forrása: MTI/EPA/Neil Hall)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk