Kovács Richárd: Nem érdekel a pénz, de az igazságtalanság igen!

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 4.

Sport

Petíciót indítottak, hogy ő is kapjon bronzérmesnek járó jutalmat, mint a szintén ötödik helyezett Hámori Luca.

„Idén az egész életemet feltettem az olimpiára, arra, hogy a nemzetemet képviseljem, és a Magyar Ökölvívó Szakszövetséget, mivel éveken keresztül vittem a hátamon az eredményekkel az itthoni boxot!” – így kezdődik Kovács Richárd ökölvívó Facebook-posztja.

A 63,5 kilogrammos súlycsoportban indult, Eb-bronzérmes magyar olimpikonról a bejegyzés kapcsán a Telex azt írja, első meccsén győzött a tokiói olimpia bronzérmesével, az ausztrál Harry Garside-dal szemben, majd a francia világbajnok, olimpiai ezüstérmes Sofiane Oumiha volt az ellenfele, akit a közönség nagyon biztatott, míg Kovácsot már a bevonuláskor is fütyülték. A francia bokszoló győzött, a szerdai döntőben a kubai Erislandy Álvarezzel meccsel.

Kovács a csalódását írta le a posztban: megkapta, hogy ő csak egy meccset nyert az olimpián, így „engem nem érint ez a kezdeményezés!”

Bár nem tér ki rá, nyilván arra gondol, hogy a szintén ötödik helyezést elért másik magyar ökölvívó, Hámori Luca bronzérmesnek járó jutalmat kap a szövetségtől. Eszerint Hámorinak 31 millió forintot adnak a szerepléséért, ebből 16 milliót a szövetség ad. A döntést nem indokolták, de nyilván összefügg azzal, hogy Hámori a 66 kilogrammos súlycsoport negyeddöntőjében egyhangú pontozással az algériai Imane Heliffal szemben maradt alul. Az algériai bokszoló szereplése a sporton túl is téma volt: politikai ügy lett, mert a sportolót tavaly a magas tesztoszteronszintje miatt kizárták a világbajnokságról. A nyilvánosság fórumain azt taglalják, jogosan szerepel-e a nők között:

„Nem érdekel a pénz, sosem érdekelt! De, az igazságtalanság igen! Köszönöm Magyarország hogy ti mellettem álltatok és álltok! A pályafutásom folytatásáról tájékoztatni fogok Mindenkit!” – írta Kovács Richárd.

 

Szerinte az, hogy párizsi szerepléséért otthagyta az állását, a felkészülés ideje alatt hónapokig nem látta a gyermekét, márciusban pedig Eb-bronzérmet szerzett, elég sokat nyom a latban. 

A bejegyzését megosztó egyik ismerős, Báder József petíciót kezdeményezett annak érdekében, hogy a történelem-testnevelés szakos tanárnak, Kovácsnak is járjon a bronzéremért odaítélhető pénzjutalom, „ahogy ezt a Magyar Ökölvívó Szakszövettség Hámori Lucának is megítélte!”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk