Ma kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, kedden játszanak a magyarok

  • narancs.hu
  • 2021. június 11.

Sport

A budapesti Puskás Aréna négy mérkőzés helyszíne lesz.

Ma este 9 órakor a Törökország–Olaszország mérkőzéssel elkezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság (Eb), ami sokban különbözik az eddigi Eb-ktől. Eredetileg 2020-ra írták ki, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. Tizenegy tagország tizenegy városában rendezik meg, az első mérkőzést ma este a római Stadio Olimpicóban tartják, a döntőt pedig a londoni Wembley-ben.

Budapesten a Puskás Aréna három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő helyszíne lesz. Ebben a stadionban mind a 67 215 helyre le lehet ülni, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ azonban azt kérte pénteken, hogy a nézők viseljenek maszkot azokban a stadionokban, ahol legalább a nézőtér fele megtelik.

A résztvevő 24 csapatot 6 csoportba osztották. Az A-ban Törökország, Olaszország, Wales és Svájc, a B-ben Dánia, Finnország, Belgium és Oroszország, a C-ben Hollandia, Ukrajna, Ausztria és Észak-Macedónia, a D-ben Anglia, Horvátország, Skócia és Csehország, az E-ben Spanyolország, Svédország, Lengyelország és Szlovákia, az F-ben Magyarország, Portugália, Franciaország és Németország szerepel. 

A magyar válogatott június 15-én, kedden este 6-tól Portugália ellen kezd itthon, majd június 19-én, szombaton 15 órától szintén a Puskás Arénában a francia válogatottal mérkőzik, június 23-án, szerdán este 9-től pedig Németország vendége lesz Münchenben.

A portugálok csütörtök óta Magyarországon vannak. Legismertebb játékosuk, Cristiano Ronaldo azt nyilatkozta, az a legfontosabb, hogy jól kezdjenek, és megverjék a magyarokat. „Ronaldót csak csapatként tudjuk megállítani, ha valakit kicselez, ott kell lennie mögötte vagy mellette valakinek, akinek be kell segíteni. Egyedül semmire sem jutunk” – nyilatkozta pénteken a magyar válogatott középpályása, Sigér Dávid.

Emlékezetes, hogy a 2016-os Eb-n a két csapat nagyon izgalmas meccsen 3–3-as döntetlent játszott, de végül Portugália lett az Európa-bajnok.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk