Magyarellenes rigmusok miatt lefújta a bíró a Sepsi OSK meccsét

  • narancs.hu
  • 2023. január 29.

Sport

A feketébe öltözött craiovai vendégszurkolók nem hagyták abba a gyalázkodást.

Mindössze 26 percig tartott vasárnap délután a Sepsi OSK–U Craiova 1948 labdarúgó-mérkőzés Sepsiszentgyörgyön, mert a craiovai vendégszurkolók magyarokat gúnyoló rigmusokat kiabáltak.

A meccs játékvezetője, Andrei Chivulete először 10 percre félbeszakította a mérkőzést. A stadion hangosbemondóin figyelmeztették a közönséget, hogy a meccs csak akkor folytatódik, ha nem hallható több rasszista megnyilvánulás. 

A kényszerszünet után a két csapat megint kivonult a pályára, folytatódott a játék, de néhány másodperccel később a bíró úgy látta,  ennek így nincs értelme, és felfüggesztette a mérkőzést. 

Az esetről a Transtelex azt írja, arra már volt példa, hogy félbeszakadt egy időre a sepsiszentgyörgyi csapat meccse, de arra még nem, hogy a játék ne folytatódhasson a figyelmeztetés után.

Antal Árpád, a romániai város polgármestere magyar és román nyelvű Facebook-posztjában arról ír, tűrhetetlen és elfogadhatatlan, ahogyan „a szélsőséges szurkolók gúnyt űznek a fociból és a sportból a minősíthetetlen magyargyűlölő viselkedésükkel”. Úgy látja, a játékvezető jó döntést hozott.

Az esetet valószínűeg kivizsgálja a román labdarúgóliga fegyelmi bizottsága, és a határozat jó eséllyel az lesz, hogy a Sepsi OSK-t hozzák ki győztesként. 

A meccs a félbeszakításkor gól nélküli döntetlenre állt. 

Antal Árpád polgármester videót is közzé tett az esetről. Ezen hallhatók-láthatók a vendégszurkolók, akik nagyrészt feketében voltak:

A leadkép forrása: Sepsi Rádió

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk