Miklós Edit visszavonul

  • narancs.hu
  • 2018. április 12.

Sport

A legjobb hazai alpesi síző nem versenyez többé, de elindul a szövetség elnöki posztjáért.

A versenyző ma délelőtt, egy sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását és abbéli szándékát is, hogy indulni akar a szövetségi elnöki posztjáért - írja az Index.

Miklós Edittel legutóbb februárban, lábadozás közben készítettünk interjút (Berecz Diána interjúja itt olvasható), nem sokkal azután, hogy balesetet szenvedett Bad Kleinkirchheimben, a világkupa szuper-óriásműlesikló futamán. A jobb térdében elszakadt a keresztszalag, és így meghiúsult az olimpiai részvétele is.

false

 

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Magyar Narancs: A Narancsnak adott előző interjúdban (lásd: A harmadik legyen az isten igaza, 2013. január 17.) azt mondtad, hogy 31–32 év a korhatár, ameddig ezt a sportot csinálni lehet. Erről most, közel a 30-hoz mit gondolsz?

Miklós Edit: Nehéz kérdés, egyrészt, mert azóta egy kicsit kitolódott korhatár, s több olyan versenyző is van az élmezőnyben, aki 33–34 éves. Másrészt a mostani sérülésem is közbeszólt. Tavaly még úgy gondoltam, hogy jön az olimpiai év, majd a következő világbajnokság, és utána abbahagyom. Most nem tudom. Most csak a felépülésre akarok gondolni, nemsokára lábra állok.

MN: Mit élvezel a legjobban még ma is az egészben?

ME: A napfelkeltét reggel a hegyen, a csendet ilyenkor a pályán és a suhanást, a sebességet lesiklás közben.

A teljes interjú itt olvasható. Miklós Edit pályafutása és az orbáni politika kapcsolódási pontjairól pedig A szerk. írt részletesen.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?