Milák Kristóf 100 méter pillangón is nyert az országos bajnokságon

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 12.

Sport

A világ idei harmadik legjobb idejével.

A világ idei harmadik legjobb idejével nyert pénteken Milák Kristóf 100 méter pillangón a Duna Arénában rendezett úszó országos bajnokságon.

A táv olimpiai ezüstérmese 50.99 másodperccel csapott célba.

A Honvéd 24 éves sportolója egy év szünet után versenyzett újra, utoljára tavaly a Kaposváron rendezett ob-n indult. Ezúttal hat számot vállalt, 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón nyert, csak 50 méter pillangón lett második Szabó Szebasztián mögött.

 
Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében az úszó országos bajnokságon a Duna Arénában 2024. április 10-én.
Fotó: Kovács Tamás / MTI/Kovács Tamás

A pénteki versenynapon győzelemmel fejezte be pályafutása utolsó országos bajnokságát az úszó Kapás Boglárka, aki a Duna Arénában 800 méter gyorson diadalmaskodott. A 30 éves sportoló szerdán 200 méter pillangón olimpiai szintes idővel nyert, így az ötödik ötkarikás játékára készülhet. Kapás Boglárka az év végi rövidpályás világbajnokságot követően befejezi pályafutását, amelynek eddigi csúcspontjaiként a 2016-os, riói olimpián 800 méter gyorson bronzérmes, a 2019-es világbajnokságon, Kvangdzsuban pedig 200 méter pillangón aranyérmes volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk