Női vízilabdában Ausztráliától, férfi kézilabdában Franciaországtól kaptunk ki

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. augusztus 4.

Sport

A női vízilabda-válogatott legközelebb az amerikaiakkal játszik, a férfi kézilabda-válogatott búcsúzott.

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-12-es vereséget szenvedett Ausztráliától a párizsi olimpia csoportküzdelmeinek vasárnapi zárófordulójában.

 Mihók Attila és Cseh Sándor együttese így az A csoport harmadik helyén végez, ami azt jelenti, hogy a keddi negyeddöntőben a sorozatban negyedik olimpiai bajnoki címükre hajtó, világbajnok amerikaiakkal találkozik. A magyar csapat a csoportkör nyitányán kikapott Hollandiától, majd legyőzte Kanadát és Kínát.

Az MTI tudósítása kiemeli, hogy ez a mostani vereség kevesebb mint 24 órával azután esett meg, hogy a férfiválogatott – 1992 óta először – kikapott az ausztráloktól.

A magyar férfi kézilabda-válogatott szintén vasárnap, a csoportkör utolsó fordulójában 24-20-ra kikapott a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországtól, így nem jutott negyeddöntőbe a párizsi olimpián.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese egységesen játszott, végig szívósan küzdött. A szünetben háromgólos hátrányban volt, de fordítani tudott, a hajrá viszont a franciáknak sikerült jobban.

A magyarok múlt szombaton 35-32-re kikaptak Egyiptomtól, hétfőn 35-25-re legyőzték Argentínát, szerdán 26-25-re alulmaradtak a norvégokkal szemben, pénteken 28-25-ös vereséget szenvedtek a világbajnok dánoktól, így vasárnap a franciákkal szemben csak győzelemmel lehetett volna a legjobb nyolc közé jutni.

A címlapképen Magyari Alda látható az Ausztrália elleni mérkőzésen. fotó MTI/Kovács Tamás

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk