Petry Zsoltnak nem tetszett Gulácsi Péter kiállása

  • narancs.hu
  • 2021. április 5.

Sport

A Hertha kapusedzője szerint fölösleges ellenségeket szerezni közéleti megnyilvánulással.

 

„Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében” – mondta a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva Petry Zsolt, a német Hertha BSC kapusedzője, Dárdai Pál segítője a magyar futballválogatott kapusának, Gulácsi Péternek a Facebookon közzé tett nyilatkozatáról.

A család az család - ez nem is lehet kérdés! Több mint 14 éve külföldön élek, mind a magánéletben, mind a...

Közzétette: Péter Gulácsi – 2021. február 23., kedd
 Az interjú eleje a Hertha és a magyar válogatott szerepléséről szól. A korábbi ifjúsági Európa-bajnok és szintén válogatott Petry a Gulácsi közéleti megnyilvánulásával kapcsolatban azt mondta, nagy baj, hogy a véleménynyilvánítások színvonala Magyarországon olyan, amilyen: „Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Ezért sokan elkezdték őt kritizálni, pedig a véleménynyilvánítás morálisan nem támadható. Péter ugyanis nem tett mást, mint kiállt az elvei mellett. Elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét. Más kérdés, hogy egyetértenek-e az emberek az ő álláspontjával vagy sem. Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. Elvégezném azt a munkát, amit a klubom és a magyar válogatott elvár tőlem. A közvéleményt megosztja a társadalmi kérdésekben kinyilvánított vélemény. A sportolókat, adott esetben Gulácsi Pétert azért szeretik az emberek, mert bravúrral véd, vagy megfog egy tizenegyest, és magyar címerrel a szíve fölött szenzációs teljesítményt nyújt a kapuban. Teljesen felesleges ellenségeket szerezni egy-egy politikai megnyilvánulással, főleg nem egy Európa-klasszis kapusnak” – mondta Petry.

Az interjúból az is kiderül, hogy a Németországban dolgozó kapusedző a nemzeti oldallal szimpatizál, nem érti, Európa hogyan tudott morálisan ilyen mélyre süllyedni, az európai bevándorláspolitika szerinte erkölcsi leépülést jelez: „Európa keresztény földrész, én nem szívesen nézem végig azt az erkölcsi leépülést, ami végigsöpör a kontinensen. A liberálisok felnagyítják az ellenvéleményeket: ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy. Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel”  – nyilvánít véleményt közéleti kérdésben az egykori válogatott kapus.

Gulácsi kiállásáról egy másik egykori labdarúgó, Hrutka János így nyilatkozott a Magyar Narancsnak:

Figyelmébe ajánljuk