Rogán Antal fogorvos ismerőse lett a síszövetség új elnöke

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 12.

Sport

A neve egy belvárosi lakásszerzés miatt csenghet ismerősen.

A Magyar Síszövetség pénteki küldöttgyűlése nyílt, egyhangú szavazással választotta meg elnökének a korábbi válogatott sízőt, Fürstner Józsefet, írja a Nemzeti Sport.

A lap megjegyzi: az 52 éves vállalkozó a négyből végül egyedüli jelölt maradt azt követően, hogy Dávid Ilona és Barta Csaba a helyszínen jelezte, nem kíván elnök lenni, Csobánczy Gábor pedig el sem ment az eseményre.

A lapnak azt mondta: "A szándékom a jövő építése, ugyanakkor tisztában vagyok a jelennel is. Tudomásom van arról, hogy napvilágot láttak bizonyos ügyek, de nem a boszorkányüldözés a célunk, hanem a törvényes, tisztességes, szabályszerű átadás-átvétel, és a szövetség helyzetének mielőbbi megismerése." Az előző, Miklós Edit vezette elnökséget még júliusban hívták vissza.

Fürstner neve akkor vált ismertté, amikor az Index 2016-ban videófelvételeket közölt egy Aulich utca 3. szám alatti, harmadik emeleti ingatlanba ki-bejáró Rogán Antalról, Habony Árpádról és az ingatlan tulajdonosáról, Kertész Balázs ügyvédről, az egykori polgármester, most propagandaminiszter bizalmasáról. Az ingatlan egy 250 négyzetméteres lakás, amelyet még Rogán Antal polgármestersége alatt – az önkormányzati jegyzőkönyvek tanúsága szerint – 2011-ben vett meg papíron 44 millió forintért Fürstner József fogorvos. Róla a Blikk egyik cikkéből tudható, hogy évek óta ismerőse Rogánnak. Erről itt írtunk bővebben.

Hát nem elvitte a cica! - Újabb gyanús Rogán-közeli belvárosi lakásszerzés

Eltűnt egy korábbi önkormányzati ingatlan szerződése a Belváros irattárából. A lakást előbb Rogán Antal fogorvos ismerőse vette meg igen jó áron, hogy aztán az Rogán bizalmasához kerüljön. Az önkormányzat elképesztő érveket hoz fel, hogy ne kelljen kiadni a szerződést. Rogán Antal, Habony Árpád és Kertész Balázs ügyvéd bemegy az V.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a lakás ára becslések szerint 2019-ben meghaladhatta a 300 millió forintot. De még nyolc évvel ezelőtt is legalább 100 millió forintot érhetett.

Később az ingatlan Kertész Balázs cégéhez került. Lapunk évekig próbált hozzájutni az adásvételi szerződéshez, ám a belvárosi önkormányzatnál azt állították, hogy a papír eltűnt. Végül tavaly ősszel mégis előkerült - erről itt olvashatnak bővebben.

Hosszú pereskedés után végre megszereztük Rogánék legrejtélyesebb ügyének dokumentumait

Évekig azt állította a belvárosi önkormányzat, hogy "eltűntek" a papírok az irattárból. Az ügy azért is kényes, mert a méregdrága lakás trükkös körülmények között került Kertész Balázs vállalkozásának birtokába. Ez lett végül a Rogán-Habony-Kertész triumvirátus sasfészke.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.